Aiheet

lauantai 17. marraskuuta 2012

Hopeasavikoru

Vasta-alkajalle

Ilmoittauduin kurssille innoissani. Siskolleni tämä onkin jo tuttua. Tällainen kurssi on siinä mielessä mukava, että se kestää vain nelisen tuntia. Siinä ajassa saat jo jotain aikaiseksi ja ehdit myös makustella, olisiko tämä sinun juttusi ilman pitempää sitoutumista. No, käsityöhullu hullaantuu kaikkeen, niinkuin minäkin nyt.

Kurssilla tehtiin hopeasavesta koru kukanlehdelle. Käytimme Art Clay:n hopeasavea. Saveen lisättiin muutama pisara vettä, jolloin siitä tuli käytettävää. Lehden tausta päällystettiin savella ja kuivatettiin hiustenkuivaajalla.


Tämän jälkeen pystyimme tekemään hiukan korjauksia/lisäyksiä koruaihioon. Minä lisäsin rintakoruneulan työn taakse. Toiset laittoivat lenkin kaulakorua varten. Sitten työt siirrettiin poltettavaksi.


Tämän jälkeen työt karkaistiin. Kaadettiin kylmään veteen, niin kuin uudenvuoden tinat. Jos hiiltynyt lehti oli vielä kiinni korussa, se otettiin pois.


Polton ja karkasun jälkeen koruissa oli valkea samea pinta. Minä pidin siitä, joten en harjannut sitä kokonaan kiiltäväksi. Lisäkiiltoa sinne tänne, sain vielä akaattikivellä kiillottaen. Kiillotuksen jälkeen, saimme näin hienoja koruja.



Tässä minun hopeasydämeni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti