Aiheet

lauantai 6. lokakuuta 2012

Tildan tapaan kurssi saatu päätökseen

Tämä viikon loppu oli taas pyhitetty Tildailuun. Kurssille lähtemisen tavoitteena oli innostaa tytärtä kehittämään käden taitojaan. Todellisuudessa se innosti kyllä minuakin. Viime vuosina en juurikaan ole ommellut, vaikka ensimmäinen ammattitukintoni on mallipukineiden valmistaja/puku ompelija. Tuon alan töitä en ole päivääkään tehnyt. Käsityöt ovat siis jääneet minulle harrastukseksi. Nyt olikin kiva taas verestää vanhoja taitoja. Vielä mukavampaa oli katsoa miten tyttärellä työ työn perään taito kasvoi ja jälki oli aina vaan parempaa. Katsokaa vaikka:

                                                  
Tässä kuvassa on koko meidän töiden sato kahdelta viikon lopulta. Tosin minä tein tuota enkeliä kotonakin. Tyttären koruteline odottaa telineosaa eli puista tikkua ja jalustaa. Tai sitten me keksitään siihen jokin muu jalustaksi. 
Viime postauksessa kerroinkin kissasta ja nallesta, jotka teimme ensimmäisenä viikonloppuna. Nyt ne ovat muuten valmiit, mutta nallelta puuttuu pusero. Kissa sai kasvonsa valmiiksi ja viikset. Tämä oli tyttäreni ensimmäinen työ. Seuraavaksi hän aloitti koru telineen tekemisen. Kissan jälkeen se tuntui helpolta ja nopealta tehdä. Koru telineestä puuttuu vielä jalusta ja helmet, jotka tulee pään paikalle.
 
Näiden jälkeen päätettiin vaihtaa vähän talvisempiin malleihin ja tehtäväksi tuli lumiukko. Näitä on tarkoitus tehdä vielä pari lisää ja tehdä niistä oveen kranssi talveksi.
Ihan kädettömänä en siis minäkään ollut. Nalle on siis edelleen keskeneräinen, mutta enkeli valmistui. Nyt sitten pitääkin pohtia, että teenkö sille kaverin vain mitä keksin.
 

Sitten piti tietysti kokeilla jotain uutta. Opettelin liima huovan käytön, ja ai että se oli kivaa. Tällähän saa vaikka kuinka näppärästi kasseihin ja isompiin pussukoihin kivasti ryhdikkyyttä.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti