Aiheet

torstai 20. syyskuuta 2012

Pitsinnypläys vol.1

Joku aika sitten kerroinkin ostaneeni pitsinnypläystyynyn ja ilmoittautuneeni kurssille. Eilen se sitten alkoi. Intoa täynnä kipitin tarvikkeineni opisto talolle uutta oppimaan. Kurssilla oli minun lisäksi kaksi muuta noviisia, joilla ei myöskään ollut vielä nypylät hyppysissä. Ja niin se sitten alkoi, minun nyplääminen...

Ensin opeteltiin kokolyöntiä. Minä harjoittelin siinä samalla langan jatkamista kun ne langat katkeili niin helposti. Kuvassa olevat "viikset" ei kuulu työhön, vaan ne on niitä minun liiallisia voiman käyttö tilanteita. Tätä tehtiin kahdella nypyläparilla, eli neljällä nypylällä.




Tästä piti tulla tasaisen pyöreää nauhaa... ei ihan tullut, mutta kokolyönti tuli tutuksi ja langan jatkaminen. Tämän jälkeen päästiinkin jo hieman vaativampaan tehtävään. Käyttöön piti ottaa viisi nypylä paria eli yhteensä kymmen nypylää. Tässä vaiheessa piti jo alkaa miettimään miten ihmeessä tuo homma menee. Mutta niin se oli kuin arvelinkin; äärettömän loogista. nypylöitä kierrettiin tietyssä järjestyksessä. Näin saatiin aikaan alla olevaa kuviota.
 




Kaksi ja puoli tuntia kurssilla meni niin nopeasti ettei olisi uskonut. Tässä sitä nyt ollaan, nypylät on neulattu tyynyyn ettei ne mene sekaisin. 




Mitenhän sitä jaksaa odottaa kaksi viikkoa että pääsee oppimaan uutta...


2 kommenttia:

  1. nypläystä voi suositella kaikille se on haastavaa.moni ilmeistä.kuntouttavaa myös.kädet pysyvät notkeina.jos näkösi ei ole hyvä. kontrastit auttavat mm.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Näin on, ja se vie yllättävän nopeasti mukaansa. Minäkin aloitin yhdellä tyynyllä, nyt niitä on kaksi. Ihanaa on huomata, kun käyttää samaan malliin erilaisia lankoja, niin lopputuloa on aina erilainen.

    VastaaPoista